Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Ajándéktippek óvodától iskoláig

Nem kell mindig a fejlesztés!

2016. december 14. - Gyerektuning

Az óvodás és iskolás klienseim október közepétől karácsonyi lázban égnek, hosszasan tervezgetik az ajándéklistát, ami hétről hétre változik.

9167645_orig.jpgKép: http://www.missbehaviour.ca

A szülők gyakran csapdában érzik magukat, hiszen a gyerek valami automatizált játékot vagy számítógépes játékot kért, de a fejlődéséhez szükséges a kreativitásának a megélése. Dilemma, hiszen az anyagi keretek végesek, valamint érdemes bizonyos mértéket tartani az ajándékok számában.

012715_ny_39_590.jpgKép: https://videohive.net

A nyomogatós, automatizált játékokra sokan a kreativitás elnyomóiként tekintenek. De gondolkodjunk csak el egy pillanatra, mi felnőttek sem vagyunk mindig az alkotóképességünk csúcsán, igenis az a siker is örömet tud okozni, ha megnyomunk néhány gombot és mennek a dolgok maguktól. A fáradt, nyűgös gyermek sem fog tudni mit kezdeni egy darab gyurmával. Tehát célszerű egyfajta finom egyensúlyra törekedni és a fejlesztésen túl arra is gondolni, hogy alkalmanként kellenek egyszerűbben elérhető örömök is a gyermeknek. Így ne riadjunk el a nyomogatós zenélős játékok, valamint távirányítós autókra vonatkozó kívánságoktól sem, csak igyekezzünk mellécsempészni alkotáshoz szükséges eszközöket is.

img_20160720_142729.jpgKép: http://www.fusselvelejatekbolt.hu

Mindezek mellett érdemes figyelni arra, hogy együtt játszható játékok is kerüljenek a fa alá, mint például társasjáték, kártya vagy –ami a klienseim körében nagy siker mindig- néhány ütős és egyszerű fúvós hangszer. Minden gyermekem intenzíven vágyik a szülők közelségére, amelynek megélésére kiváló teret nyújt az együttes játék és zenélés. A serdülő gyerekek esetében a közös színház- és moziélémények jelentnek hatalmas élményt, amely hosszú távon segíti a gyermek szocializációját.

0831_slide_80nap_fusselvele.jpg

Sok örömet kívánok az előkészületekhez!

Erdődy-Nagy Edit

pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr3012044671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása