Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Álom, álom, édes álom

2017. november 13. - Gyerektuning

Az alvás életünk ugyanolyan létfontosságú alaptevékenysége, mint a légzés, az egészséges étkezés, vagy a megfelelő mozgás. Alapfeltétele az egészségnek és a jó közérzetnek. A gyermekeknél még fontosabb a minőségi alvás megléte, mivel ennek hiánya okozhat érzelmi problémákat, zaklatott idegállapotot, frusztráltságot,  hiperaktivitást, figyelemzavart, melyek mind hatással vannak a hétköznapokra, majd később az iskolai teljesítményre.

Becslések szerint minden negyedik gyerek alvásproblémával küszködik. Rengeteg írás született már a témában, de mindegyik egyetért azzal, hogy szükséges kialakítani olyan közös alvásrituálét és rendszert, amely a gyermek számára biztonságot jelent. Lehet ez egy nyugtató, illatos (pl. levendulás) fürdő, majd rövid mesélés, illetve kellemes, meleg hangulatú fények használata elalvás előtt. 

pixiz-13-11-2017-17-30-58.jpg

Nagyon fontos, hogy a "szertartás" ne legyen túl hosszú, mert lehetséges, hogy éppen az ellenkező hatást érjük el: gyermekünk alvás helyett új erőre kap és ismét megjön a kedve egy kis játékhoz...

Azonban ekkor sincsen semmi probléma, hiszen akár az ilyen helyzetekben is elvehetjük a "Jó éjt puszi" kártyajátékot, amely gyengéden készíti fel gyermekünket a pihentető alvásra. A játék során össze kell gyűjteni az alváshoz szükséges kellékeket (maci, paplan, párna), ráadásként sok-sok puszit, simogatást, dalt, hogy édes legyen az álom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

night-night-kisses-djeco-2.jpg

Kellemes alvást és szép álmokat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr1413263095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása