Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Ha anya táskája mesélni tudna... sorozat

Gyerekekkel étteremben

2016. október 25. - Gyerektuning

Legtöbbünk számára az éttermezés kikapcsolódás. Jó hangulat, finom ételek, jó kis beszélgetések, klassz italok, ja és nem kell főzni… Szóval csupa pozitív jelző. 

A gyerekek számára mindez dög unalom. Nem zajonghat, nem szaladgálhat, és persze várni kell… Sokat…  Várni az asztalra, várni az ételre, italra, a távozásra.  „Mikor megyünk már haza?”
A hosszú várakozás – mint tudjuk - nem szerepel a gyerekek „best of” listáján…

istock_000013096434xsmall.jpg
Az unatkozó, nyugtalan gyermek az amúgy élvezetesnek ígérkező családi kikapcsolódást katasztrófával fenyegetheti. A pihenés helyett az eredmény: kétségbeesett gyermek és frusztrált szülő. Szóval mindenki rosszul jár.

boy_restaurant_mobil.jpg

Sokunk nem titkolt fegyvere a mobiltelefon vagy a tablet.
Gyorsan előkapható, hamar lefoglalja a gyermeket, mielőtt előrukkolna a legkreatívabb agyféltekéjéből valami Nobel-díjas ötlettel.

Ha magadra ismertél, kérlek, ne szégyelld! Mind vagyunk/voltunk így ezzel…  Azonban sajnos  így nem igazán tudjuk megtanítani csemetéinknek, hogyan üljünk és viselkedjünk az étteremben.
A társadalmi normák elsajátítása és jó modorra nevelés fontos része a szülői nevelő munkának és gyermekeink igazán megérdemlik a jó neveltetést. Apró lépésekkel, türelemmel.


Barátkozzunk meg azzal, hogy a gyerekek koncentrált figyelme cseppnyi időre van szavatolva. Ez idővel növelhető, de ne várjuk tőlük, hogy az étteremben töltött teljes idő alatt példásan csücsüljenek az asztalnál!
Egy kis előre tervezéssel és új ötletekkel teli titkos arzenállal a stresszes éttermi élmény igazi szórakozássá varázsolható. 
Ezáltal boldog Ő is, Anya is, Apa is és az étteremben együtt elköltött vacsora mindannyiunk számára pozitív élménnyé válik. family-time-3.jpg
Sorozatunkban étteremben és más váróhelyeken bevethető titkos fegyvereket osztunk meg kisebbek (2-6), nagyobbak (6-10) számára egyaránt. A következő résztől:) 

(Kriszta)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr1111831135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása