Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Gamifikáció???

Játékos tanulás, ezúttal FELNŐTTEKNEK!

2016. szeptember 01. - Gyerektuning

Nemrégiben olvastam egy cikket arról, hogy különböző cégeknél kutatásokat végeztek, hogy ha játékosan, vagy egy kimondottan adott munkakörre fejlesztett játék segítségével tanítják be az új munkatársakat, az milyen eredményeket produkál a hagyományos metódussal szemben. 

Bob Marsh, az LevelEleven vezérigazgatója szerint a cél, hogy a hétköznapi vállalati folyamatokba, gondolkodásba becsmpésszék a játékosságot ezzel megkönnyítve és kellemesebbé téve a tanulást. Természetesen készült is egy vizsgálat a TalentLMS részéről, mely szerint a résztvevők 79%-a gondolta úgy, hogy sokkal szívesebben tanulnának játékos elemek beiktatásával.

gamification-1.jpeg

Nos, nem csalás, nem ámítás, de az egyik mindenki által jól ismert multi cégben is ilyen játékos módszereket alkalmaznak. Név szerint a McDonald's az, aki pénztárosai számára egy olyan játékot hozott létre, melyben "valós" környezetben gyakorolhatják a rendelések felvételét, miközben pontokat gyűjtenek. A hibázás megengedett, hiszen következménye nincs, azonban így jobban begyakorolhatóak a még kérdéses mozzanatok, ráadásul stresszmentesen. És jöjjön a megdöbbentő adat: ezzel a módszerrel 23 millió fontos bevételnövekedést értek el! Elgondolkodtató...

3edc5de.png

Persze a "Meki" csak egy példa a sok közül, manapság egyre többen veszik át ezt a módszert, ami mint láthatjuk, kiváló eredményeket hoz. Azt mondják, hogy a kisgyermekek számára fontos a játék, hiszen azon keresztül ismerik meg az őket körülvevő környezetet, tanulják meg tetteikre a reakciókat, tapasztalnak, fejlődnek. De ahogy azt láthatjuk, a játék végigkíséri életünket. Mindenhol ott van, legyen az egy baráti társasozás, vagy egy számháború a sötét erdőben, egy egyszerű fogadás, de még a hétköznapi életben is jól jön egy "kő-papír-olló", hogy eldőljön ki nyeri meg a szemétkivitelt. :) 

kopapirbelyeg.jpg

Egy szó mint száz, legyünk gyerekek vagy felnőttek, játsszunk! Mert játszani hasznos, mert játszani jóóóó! :)

 

Forrás:

http://www.jatekoslet.hu/

https://leveleleven.com/

https://elearningindustry.com/3-gamification-examples-make-corporate-elearning-fun

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr8311653326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása