Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Milyen a jó játék?

2016. augusztus 22. - Gyerektuning

Sokszor megesik, főleg mostanában, hogy a több napig tartó csodálatos napsütéses napok után váratlanul beront a hideg. Ettől persze már csak az a rosszabb, ha még egy jó kis eső is járul hozzá, melynek köszönhetően a játszóterek nem a legalkalmasabb helyszínekké válnak gyermekeink és ruháik számára. (Gondolom a mosógép mindenkinél maxra van járatva egy teljesen eseménymentes napon is, hát még ekkor... :) Ismerős?)

bored-kids.jpg

Szóval ilyen mozgalmas, kirándulós, sokat szabadban töltős idők után, amikor bekényszerülünk a lakásba, bizony jó kis feladat az "Energiabombáinkat" lemeríteni. Ekkor derül ki, hogy jól választottunk-e a játékok vásárlásánál. Gondolom már mindenki belefutott olyan szituációba, amikor a gyermek csak lézeng otthon, nem tudja mit kezdjen magával, pedig ott van körülötte a rengeteg játék, mégis halálra unja magát. Ilyenkor érdemes elejét venni a dolognak és bevonni őt a házimunkába, legalábbis valamilyen mértékig, ugyanis ez is jelentősen hozzájárul személyiségük fejlődéséhez, értékrendjük kialakulásához. Sokszor talán még jobban is élvezik, amikor segíthetnek a felnőtteknek, mert azok olyan komoly dolgok. Élmény, ha egy gyermek a szüleivel együtt készíthet valamit. Figyeljük csak meg, hogy sokkal tovább emlegeti ezeket az emlékeket, mint egy játszóházas délutánt. Sokkal tovább benne fog élni, akár még felnőttként is. 

boy_dad_fix.jpg

Persze nem mindig lehet őket rávenni a nemesítő munkára, így hát akkor jöhet a "B terv", valami ÉRTELMES játék. Lehetőleg nem valami kütyühöz kötött, ha vannak tesók, akkor pedig a testvéri (v)iszony finomítását segítő társasok. Nem könnyű a választás, ez tény. Rengeteg játék van a piacon; nagyon sok jó és talán még több kritikán aluli.

Ezért fontos, hogy olyan üzletet válasszunk, ahol értenek a játékokhoz, válogatott darabokat tartanak, melyeknek nem csak annyi az ajánlója, hogy "jó", hanem meg lehet fogalmazni, hogy miért jó. És ha már így tudunk valamiről véleményt alkotni, akkor annak biztos, hogy van értelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr1910380118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása