Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

S.O.S!

Kezdődik az iskola

2016. augusztus 29. - Gyerektuning

Az év talán legizgalmasabb, ugyanakkor legnehezebb szakaszához érkezett a gyermekünk, kezdődik az iskola. Mindegyikünk fejében megfordulnak ilyenkor a szorongató kérdések, vajon hogyan bírja gyermekünk az idei tanévet, hogyan éli meg az óvoda elhagyását, vajon megint csúfolják-e, lesz-e gond a nyelvtannal vagy a törtekkel.

ld.jpg

A gyermekek számára minden helyzetben nagy segítséget nyújtanak a fokozatos átmenetek, szertartások.

Sok kliensem beszámol arról, hogy milyen jó a tábortűz körül, szalonnát sütögetve vagy épp cukrászdában búcsúztatni a nyarat. A tanszerek együttes vásárlását is szintén pozitív eseményként élik meg a gyerekek. Nagyon fontos, főként az első osztályosoknál, hogy ésszerű kereteken belül részt vehessenek a választásban. Egy apró, de számukra kedves radír vagy toll segítség tud lenni a nehezebb percekben.

Augusztusban, hogy megteremtsük a zökkenőmentes átmenetet a nyári szabadság és az iskolai keretek között, érdemes olyan tevékenységeket folytatni, amelyek megtornáztatják a figyelmet. Ennek egyik legjobb módja a meseolvasás vagy a bábelőadás.

cbu001a.jpg

Rengeteg mozgásforma segít a figyelem és koncentráció fejlesztésében. A biciklizés, a rollerezés vagy a hintázás jó szolgálatot tehetnek.

A finommotorika fejlesztéséhez, valamint a mozgássorok utánzásának segítésében nagyon hasznos a gyöngyfűzés, a gyurmázás. A szem-kéz koordináció fejlődését hatékonyan segítik a célbadobós játékok. De sokat segíthetünk azzal is, ha megtanítjuk a gyermekünket, hogyan kösse be a cipőjét.

20160708_105508.jpg

A legfontosabb dolog pedig, hogy az iskolára szociális térként is gondoljunk. Ahhoz, hogy gyermekünk gördülékenyen illeszkedjen be, nem kell mást tennünk, mint beszélgetni vele. Megtanítani, hogy nyitott szívvel szemlélje a világot, az emberek különbözőségét, tudja kifejezni magát és meghallgatni másokat.

Örömteli tanévkezdést kívánok, hajrá gyerekek!

Erdődy-Nagy Edit

pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr8011357348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása