Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Gyerekjáték kulcsa a Szülő!

A közös játék szeretetnyelve

2016. július 25. - Gyerektuning

 Gyerekjátékhoz a kulcs TE Magad vagy! 

Lassan 10 éve foglalkozom fejlesztőjátékokkal. Két gyermek édesanyjaként egyre-másra szembesültem azzal a nehéz feladattal, hogy a játékok végeláthatatlan világából számukra a legjobbat, legszerethetőbbet tudjam kiválasztani. Belevetettem magam A NAGY KALANDba! 

A játékokkal való készségfejlesztés a mindennapi szülői szóhasználatban 10 évvel ezelőtt, sokkal ritkábban használt fogalom volt.
"Van játék a Gazdálkodj okosan társason túl" jelszóval azt a küldetést vállaltuk, hogy felkutatjuk a legjobb játékokat, egy csokorba gyűjtjük, hogy a játékvásárlás többé NE LEGYEN ZSÁKBAMACSKA!

Beszéljünk számokban:

  • 10 év alatt több, mint 8 000 játék gyakorlati6000 játék elméleti ismerete,
    (társasjáték, táblás játék, logikai játék, építőjáték, kreatív játék, óvodai-iskolai fejlesztő, foglalkoztató, fejlesztő eszköz, speciális eszköz),
  • 4000 visszajáró szülő üzleteinkbe és webáruházunkba gyermekére szabott játéktanácsért,
  • 260 intézmény kért tanácsot pályázataik összeállításához, játék vásárlásaihoz,
  • Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségével, akik több mint 5000 tehetségpontot fognak össze, 2010 óta folyamatos az együttműködésünk. Nekik is fontos mi kerül a gyermekek kezébe. 

Ezek fényében: nem jövök zavarba, ha valakinek testre kell szabni egy játékot, de mindezt ma már más szemmel teszem, mint korábban. 

Ha ma tanácsot adok, ez vezérel:

Válassz olyan játékot, amivel Te magad is szívesen leülsz gyermekeddel játszani!

sf-baby-and-mom-playing-with-toys.jpg
    Míg a szülő a gondoskodásban, addig a gyermek a közös játékban éli meg a szeretetet!
  Ez 
a SZERETETNYELVE!

Ne a fejlesztés legyen a legfőbb célod, hanem a közös élmény és tapasztalás. A jó játék ehhez egy kiváló eszköz. Ha még fejleszt is, akkor az maga a tökély! A fejlesztés legyen a pozitív mellékhatás!

Blogomon ehhez találtok kiváló eszközöket, ötleteket.
Tapasztalt pedagógus társak, kollégák, sokgyermekes játékos édesanyák, pszichológusok tapasztalatairól és saját játék élményeimről olvashattok itt. 


A gyermekek számára a játék a legfontosabb napi elfoglaltság, mert „míg az étel a testet táplálja, a játék a szellemet". Egyszerre munka, tanulás és szórakozás. Ez a társas kapcsolatok színtere, a gyermek ezen keresztül tapasztal meg mindent "kicsiben", amit testi éretlensége miatt „nagyban” még nem tehetne. Ezen keresztül sajátít el dolgokat, és ezen át dolgoz fel eseményeket.
A játékokon át megismerhető a világ egy része, az alapja, amelyen át aztán majd a „mindentudás” birtokába jutunk… Talán… Egyszer… de most, itt Játszunk, és ez a fontos!


Kérdéseiteket és véleményetek szeretettel várom itt az oldalon, vagy a gyerektuning@gmail.com e-mail címen.


Geiger Kriszta, édesanya, zenepedagógus, játékszakértő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr758631354
süti beállítások módosítása