Tehetség, motváció, élmény...

Gyerektuning

Gyerektuning

Karácsony

A valódi együttlét

2016. december 21. - Gyerektuning

Sok szülőt aggaszt, hogy karácsonyra igazi ajándékvadásszá változik a gyermeke, azonban a kis klienseim beszámolóit hallgatva, mindig rájövök, hogy a gyerekeket a kezdetektől rabul ejtik a hangulatok, az együtt töltött idő.

christmas-lighting-hd-photos.jpgKép: http://darh.tk

A gyermek szocializációjában és a kiegyensúlyozott felnőttkor elérésében is nagy szerepe van a szertartásoknak. A karácsonyi ünnepkör temérdek lehetőséget kínál ezekre. Az együttes mézeskalácssütés a nagy kedvenc. Nagyon fontos, hogy inkább legyen az öt helyett háromféle süti, de a gyerekeket engedjük be a konyhába vagy 23-a este játsszunk velük egy társast, énekeljünk.

0628_fb_csokikeszito_fusselvele.jpg

A misztikum, hogy angyal vagy a Jézuska hozza az ajándékot, rendkívül fontos a gyerekeknek. Kérem, ne ábrándítsuk ki idő előtt a gyerekeket, minél tovább tartanak a hiedelmeik, annál élvezetesebb számukra a várakozás. Ezeket a hiedelmeket váltja fel fokozatosan a tiszta együttlét öröme. Valamint érdemes arra figyelni, hogy az ajándékozó angyalkát ne ruházzuk fel ítélkező szerepkörrel, az ajándék alanyi jogon jár a gyerkőcöknek.

aw.pngKép: https://lar-natural.com.br/

A legfontosabb dolog, hogyha évközben nem is, de a karácsonyi időszakban legalább üljünk le közösen enni a gyermekeinkkel. A családtagok ilyenkor egymás ünnepi arcát látják, senkit nem terhelnek néhány napra a hétköznapi gondok. Emellett érdemes szabadjára engednünk gyermeki énünket és belefeledkezve játszani a gyermekeinkkel. Tartsuk szem előtt, hogy az ünnep, ne a tiszteletkörökről és a kötelező ünnepi fogásokról szóljon, hanem a család ünnepléséről és az önfeledt, együtt töltött időről!

xmasstress2.jpgKép: http://teaandempathy.com/

Boldog, felszabadult karácsonyt kívánok minden kedves Családnak!

Erdődy-Nagy Edit

pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektuning.blog.hu/api/trackback/id/tr212044925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása